• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Gehaktburger met gesmolten kaas

Bij een klassieke hamburger wordt het gehakt gevormd tot een burger. Bij deze gehaktburger pakken we het anders aan. We behouden het 'losse' gehakt, kruiden het goed op en leggen het zo op de hamburger. Dat geeft een andere textuur maar is ook echt lekker. We smelten de kaas erover en werken af met pittige uiringen en zure augurken. Probeer het uit en verwen je smaakpapillen.
Houd je van kaas op je hamburger? Probeer dan ook zeker onze hamburger met bacon, barbecuesaus en belegen kaas.

Gehaktburger met gesmolten kaas

Gehaktburger met gesmolten kaas
Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 4 plakken kaas Je kan kiezen voor een raclettekaas, die smelt gemakkelijk en geeft extra pit. Cheddar kaas kan ook.
  • 1 grote ui een rode, in ringen gesneden
  • 1 grote augurk in plakjes gesneden
  • 1 grote el tomatenpuree
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout

Instructies

  • Bereid het gehakt: Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Doe er het gehakt bij en bak tot het bruin ziet.
  • Is het gehakt gebakken? Leg het dan van het vuur en dek af zodat het warm blijft.
  • Verhit een pan en smelt hierin een klontje boter. Doe er de uitjes bij en zet het vuur wat lager.
  • Bak de uitjes tot ze bijna glazig zijn. Doe er dan een flinke eetlepel tomatenpuree bij en roer om. Laat het geheel wat pruttelen.
  • Meng vervolgens de ui-tomatenpuree mix met het gehakt.
  • Smelt de raclettekaas in een grilpan.
  • Je kan de hamburger met deze twee ingrediënten maken maar het wordt nog lekkerder als je uiringen en enkele plakjes augurk toevoegt. Zo krijg je een meer gebalanceerd smakenpalet.
  • De halve hamburgerbroodjes kan je nog even afbakken in een voorverwarmde oven (180 graden). Beginnen ze goudbruin te zien? Dan kan je ze er uithalen en beginnen samenstellen.
  • Beleg de onderste helften met een laagje gehakt. Doe dan wat gesmolten kaas op het gehakt en voeg de uiringen en augurken toe indien gewenst. Direct serveren. Geniet van deze warme maaltijd!
« Hamburger met bacon en barbecuesaus
Zelf cocktailsaus maken »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Lamsburger met yoghurtsaus

Lamsburger met yoghurtsaus

Deze lamsburger doet een beetje denken aan Griekenland door de frisse yoghurtsaus in combinatie met het lamsgehakt. Vul deze zelfgemaakte hamburger eventueel aan met enkele blaadjes munt en waan je eventjes op reis in warmere oorden. Ben je geen grote fan van lamsvlees? Dan zal onze tonijnburger je zeker wel bekoren!

Crispy onion rings

Deze crispy onion rings zijn het ideale bijgerecht voor een van onze hamburgers. Kan je er niet genoeg van krijgen? Volg dan dit recept en leg ze ook tussen de hamburger!

Pittige hamburger in Japanse stijl

In Japan gebruiken ze vaak paksoi, gember en sojasaus in hun keuken. En dat zijn exact de ingrediënten die we ook bij deze burger zullen toepassen, vandaar de “Japanse stijl”. Het hoeft niet altijd sushi of noedels te zijn. Combineer de typisch Japanse ingrediënten met een lekkere hamburger en je krijgt het beste van beide...

Meer Lezen

Hamburger met bacon en avocado

Hamburger met bacon en avocado

Geen zin in een klassieke cheeseburger met bacon? Altijd al eens avocado willen verwerken in je hamburger? Zin in iets gezond bij je burger? Wat je motivatie ook is, met dit recept zet je een heerlijke en niet alledaagse hamburger op tafel! Een burger van versgemalen rundvlees, knapperige bacon en een frisse avocadosaus. Neem een...

Meer Lezen

Portobello burger met avocado en "kaassaus"

Deze portobello burger is geschikt voor veganisten, maar ook vegetariërs en vleeseters kunnen van deze smaakvolle burger genieten. De vegan mayonaise kan vervangen worden door gewone mayonaise en er kan ook perfect een hamburger tussen. Aan de hand van dit recept kan je de ideale portobello burger maken! Ben je geen grote fan van portobello's?...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid