De halloumi burger met gegrilde groenten is een burger met grilkaas afkomstig uit Cyprus. Door het hogere smeltpunt dan de meeste kazen kan je het grillen, frituren en bakken. De Belgische variant van haloumi, heet Berloumi, en kan je ook perfect voor deze hamburger gebruiken.
Haloumi heeft een zachte, subtiele smaak. De kunst is om de buitenkant krokant te krijgen en de binnenkant zacht te houden. Dat doe je door de kaas niet te lang in de pan te houden, anders wordt hij te hard. Probeer het zeker eens uit.
Als alternatief op de halloumi burger kan je altijd deze tofu burger uitproberen!
Halloumi burger met gegrilde groenten
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 teen knoflook
- 50 ml olijfolie
- 225 gram haloumi kaas
- 4 el hummus zelfgemaakte of gekochte
- 5 hamburgerbroodjes
Instructies
- Snijd de aubergine en courgette in schijfjes van 1 cm en doe ze in een kom. Snijd de knoflook fijn en voeg ze toe. Breng het geheel op smaak met olijfolie, peper en zout. Meng het geheel door elkaar.
- Snijd de halloumi in 8 plakken en gril ongeveer 3 minuten aan elke kant of tot ze lichtjes bruin worden. Je kan de broodjes ook grillen. Snijd ze doormidden en gril ze 1 minuut op de snijkant.
- Humus past perfect bij deze burger. Maak hem zelf via het eenvoudig recept of gebruik humus uit de supermarkt. Smeer op beide helften wat humus en beleg dan de broodjes met de haloumi en de groenten. Dek af met de bovenste helften.
Grillen
Grillen kan je op verschillende manieren doen. Is het zomer en heb je tijd, dan kan je je barbecue uithalen en je groenten daarop grillen. Maar heb je wat minder tijd dan kan je ook perfect een grillpan of grillplaat gebruiken. Tenslotte kan je ook de oven op grillstand zetten en op die manier je groenten grillen.
Gegrilde groenten
Gegrilde groenten houden je hamburger knapperig, omdat je broodjes niet doordrenkt worden door bijvoorbeeld het sap van rauwe tomaten. Marineer de groeten eerst met wat olijfolie en verse kruiden, zo behouden ze het meeste van hun smaak. Leg ze dan in een grillpan, op een grillplaat of onder de grill in de oven en haal ze er terug uit wanneer ze nog knapperig zijn.
Hummus
Humus past perfect bij deze burger. Maak hem zelf via dit eenvoudig recept.