• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Halloumi burger met gegrilde groenten

De halloumi burger met gegrilde groenten is een burger met grilkaas afkomstig uit Cyprus. Door het hogere smeltpunt dan de meeste kazen kan je het grillen, frituren en bakken. De Belgische variant van haloumi, heet Berloumi, en kan je ook perfect voor deze hamburger gebruiken.

Haloumi heeft een zachte, subtiele smaak. De kunst is om de buitenkant krokant te krijgen en de binnenkant zacht te houden. Dat doe je door de kaas niet te lang in de pan te houden, anders wordt hij te hard. Probeer het zeker eens uit.

Als alternatief op de halloumi burger kan je altijd deze tofu burger uitproberen!

Halloumi burger met gegrilde groenten

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 225 gram haloumi kaas
  • 4 el hummus zelfgemaakte of gekochte
  • 5 hamburgerbroodjes

Instructies

  • Snijd de aubergine en courgette in schijfjes van 1 cm en doe ze in een kom. Snijd de knoflook fijn en voeg ze toe. Breng het geheel op smaak met olijfolie, peper en zout. Meng het geheel door elkaar.
  • Snijd de halloumi in 8 plakken en gril ongeveer 3 minuten aan elke kant of tot ze lichtjes bruin worden. Je kan de broodjes ook grillen. Snijd ze doormidden en gril ze 1 minuut op de snijkant.
  • Humus past perfect bij deze burger. Maak hem zelf via het eenvoudig recept of gebruik humus uit de supermarkt. Smeer op beide helften wat humus en beleg dan de broodjes met de haloumi en de groenten. Dek af met de bovenste helften.

Grillen

Grillen kan je op verschillende manieren doen. Is het zomer en heb je tijd, dan kan je je barbecue uithalen en je groenten daarop grillen. Maar heb je wat minder tijd dan kan je ook perfect een grillpan of grillplaat gebruiken. Tenslotte kan je ook de oven op grillstand zetten en op die manier je groenten grillen.

Gegrilde groenten

Gegrilde groenten houden je hamburger knapperig, omdat je broodjes niet doordrenkt worden door bijvoorbeeld het sap van rauwe tomaten. Marineer de groeten eerst met wat olijfolie en verse kruiden, zo behouden ze het meeste van hun smaak. Leg ze dan in een grillpan, op een grillplaat of onder de grill in de oven en haal ze er terug uit wanneer ze nog knapperig zijn.

Hummus

Humus past perfect bij deze burger. Maak hem zelf via dit eenvoudig recept.

« Rode bietenburger met scheutjes en ricotta
Zelfgemaakte hummus »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met crispy onion rings en barbecuesaus

Aan crispiness zal het bij deze burger niet mankeren. We zoeken de Amerikaanse sfeer op met deze hamburger met onion rings en barbecuesaus.

Veggie burger met kikkererwten

Deze veggie burger is speciaal voor de vegetariërs onder ons. Een hamburger gemaakt op basis van kikkererwten en maïs. Door de flinke kruiding komt deze burger mooi tot zijn recht. Samen met de warme tomatensalsa en gegrilde courgette krijg je een verrassend gezonde hamburger op je bord. Op zoek naar andere vegetarische hamburgers? Probeer dan...

Meer Lezen

Portobello burger met avocado en "kaassaus"

Deze portobello burger is geschikt voor veganisten, maar ook vegetariërs en vleeseters kunnen van deze smaakvolle burger genieten. De vegan mayonaise kan vervangen worden door gewone mayonaise en er kan ook perfect een hamburger tussen. Aan de hand van dit recept kan je de ideale portobello burger maken! Ben je geen grote fan van portobello's?...

Meer Lezen

Visburger met witte vis en scampi

Visliefhebbers zullen fan zijn van deze hamburger. We combineren gebakken vis met scampi's en zorgen voor de juiste kruiding zodat alle smaken mooi tot hun recht komen.

Bloedworstburger met bacon

Deze "bloedworstburger" maken we met gebakken appels en ui. Zo combineren we een zoete tint met de zilte krokante bacon.

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid