• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met crispy onion rings en barbecuesaus

Aan crispiness zal het bij deze burger niet mankeren. We zoeken de Amerikaanse sfeer op met deze hamburger met onion rings en barbecuesaus.

Hamburger met crispy onion rings en barbecuesaus

Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de onion rings

  • 2 grote uien witte
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren enkel de eierdooiers en het eiwit van 1 ei
  • 1 el olie
  • 150 gram melk
  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 4-6 el barbecuesaus uit een potje of zelfgemaakt

Instructies

Voor de uiringen

  • Snijd de uien in ringen van ongeveer 1 cm dik.
  • Zeef de bloem in een kom en voeg een mespunt zout toe aan de bloem.
  • Maak een kuiltje in het midden en doe hier de eierdooiers en de olie in.
  • Meng het geheel met een klopper en voeg geleidelijk aan de melk toe tot een glad geheel ontstaat.
  • Laat 30 minuten rusten.

In de wachttijd

  • In de wachttijd kan je de barbecuesaus maken. Indien je de saus uit een potje gebruikt kan je deze stap uiteraard overslaan. Maak de saus zoals beschreven in het recept.
  • Je kan ook het gehakt al in ballen van 150 gram verdelen en er hamburgers van maken.
  • Zijn de 30 minuten bijna om? Verwarm dan de frituur voor op 180 graden.
  • Klop in een apart potje het eiwit stijf en spatel het dan voorzichtig door het deeg.
  • Haal de ringen door het beslag en frituur ze voor 3 à 4 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  • Terwijl de ringen in de frituur zitten kan je het vlees beginnen bakken. Beiden zullen dan ongeveer gelijktijdig klaar zijn. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout. Leg tenslotte een plakje cheddarkaas op de hamburgers tot het smelt.

Samenstellen

  • Smeer wat barbecuesaus op de onderste helften van de broodjes. Beleg ze met het vlees en de gesmolten kaas. Voeg terug een laagje barbecuesaus toe en eindig met enkele onion rings. Dek af met de bovenste helft en serveer meteen.

Notities

Geen tijd maar wel zin in deze hamburger? Crispy onionrings kan je ook in diepvries kopen.
 
« Hamburger met scampi
Kipburger Hawaï »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Frisse koolsla

Deze koolsla kan je gebruiken als bijgerecht of als topping. Lekker bij élke hamburger.

Zo maak je verse frieten

Niets beter dan verse frieten, toch? Wist je dat echte Belgische frieten gemaakt worden van bintjes en 11 mm breed zijn? Het bintje is een erg stevige aardappelsoort en daardoor erg geschikt voor het maken van frieten. Snij de friet breed genoeg. Zo proef je effectief nog de smaak van de aardappel na het bakken....

Meer Lezen

De portobello burger

De portobelle burger is een burger op basis van een grote variant van de champignon die tot 12 cm breed kan worden. De portobelle is vlezig van structuur en wordt vaak ook als vleesvervanger gebruikt. Omwille van zijn grootte wordt de champignon vaak uitgelepeld en opgevuld met bijvoorbeeld groenten en kaas. Maar ook op de...

Meer Lezen

Aardappelsalade

Deze aardappelsalade is een ideale aanvulling bij tal van onze burgers. Hij is makkelijk te bereiden en lekker van smaak. Gaat jouw voorkeur toch eerder uit naar frietjes bij de hamburger? Maak ze dan zeker zelf! Hier vind je het recept voor echte verse Belgische frietjes.

bacon and egg burger

Deze bacon and egg burger is voor de echte spek en ei liefhebbers. Een klassieke formule voor een Amerikaans ontbijt dat we meenemen op deze hamburger. We vullen verder aan met zure komkommers en romige cheddar kaas. Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frietjes

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid