• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met scampi

Surf en turf: het mixen van vlees en vis binnen één gerecht. Je bent ervoor of ertegen. Voor de voorstanders: probeer deze hamburger met scampi en pittig sausje maar eens uit en bewijs je tegenstanders het tegendeel.

Hamburger met scampi's

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • sla gemengde, jonge, krulsla, of welke sla je verkiest
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Voor de saus

  • 100 gram mascarpone
  • 1 tl mosterd
  • ½ tl paprikapoeder
  • 6 takjes bieslook fijngeknipt

Voor de scampi's

  • 16 scampi's ontdooid
  • 1 teen knoflook
  • een klein handje peterselie fijngehakt
  • peper
  • zout

Instructies

De saus

  • Meng de mascarpone, de mosterd en het paprikapoeder. Voeg dan de fijngeknipte bieslook toe.

De scampi’s

  • Pel de scampi’s en haal het darmkanaal eruit. Heb je gepelde scampi’s, kan je deze stap uiteraard overslaan.
  • Kruid de scampi’s met peper en zout.
  • Verwijder het binnenste uit de look en hak fijn
  • Smelt een klontje boter in een pan en voeg de look toe. Bak de scampi’s een halve minuut aan beide kanten. Doe de scampi’s in een potje en roer de fijngehakte peterselie erdoor.

Het vlees

  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en duw ze plat tot hamburgers. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot zo voldoende doorbakken zijn. Bestrooi ze met peper en zout.

Samenstellen

  • Voorzie de onderste helften met enkele blaadjes sla en de hamburgers. Smeer dan wat saus over de burgers en voeg vier scampi's toe per hamburger. Werk af met nog een blaadje sla en dek de burgers af met de bovenste helften. Serveer meteen.
« Hamburger met champignons, ei en rode bietensaus
Hamburger met crispy onion rings en barbecuesaus »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

De portobello burger

De portobelle burger is een burger op basis van een grote variant van de champignon die tot 12 cm breed kan worden. De portobelle is vlezig van structuur en wordt vaak ook als vleesvervanger gebruikt. Omwille van zijn grootte wordt de champignon vaak uitgelepeld en opgevuld met bijvoorbeeld groenten en kaas. Maar ook op de...

Meer Lezen

Hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerde ajuinen

Een hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerd uien, een echte aanrader. De zoete gekarameliseerde uien passen perfect bij de pittige blauwe kaas. Een heelijk sappige hamburger!

Zo maak je verse frieten

Niets beter dan verse frieten, toch? Wist je dat echte Belgische frieten gemaakt worden van bintjes en 11 mm breed zijn? Het bintje is een erg stevige aardappelsoort en daardoor erg geschikt voor het maken van frieten. Snij de friet breed genoeg. Zo proef je effectief nog de smaak van de aardappel na het bakken....

Meer Lezen

bacon and egg burger

Deze bacon and egg burger is voor de echte spek en ei liefhebbers. Een klassieke formule voor een Amerikaans ontbijt dat we meenemen op deze hamburger. We vullen verder aan met zure komkommers en romige cheddar kaas. Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frietjes

Bloedworstburger met bacon

Deze "bloedworstburger" maken we met gebakken appels en ui. Zo combineren we een zoete tint met de zilte krokante bacon.

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid