Verse tartaarsaus smaakt zoveel beter dan tartaar uit een potje. De saus past perfect bij verschillende vissoorten zoals tonijn, kabeljauw, zalm of een andere soort. Wij gebruiken deze saus ook bij onze "hamburger met tonijn en tartaarsaus". Mayonaise is altijd de basis voor een tartaarsaus. Vandaar uit voeg je de nodige ingrediënten toe en zo kom je snel en gemakkelijk aan een heerlijke tartaarsaus.
Als je voldoende tijd beschikbaar hebt, is het zeker aangeraden om verse zelfgemaakte mayonaise te gebruiken. Het recept vind je hier.
Verse tartaarsaus
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 sjalot fijngesneden
- 1 el bieslook fijngesneden
- 2 mini augurken in plakjes of kleine blokjes (naar wens)
- mayonaise
- peper
- zout
- 1 el kappertjes optioneel
- ½ el dragon optioneel, fijngesneden
- 1 el peterselie optioneel, fijngesneden
Instructies
- Kook de eieren hard (ongeveer 8-10 minuten) en laat ze schrikken in koud water.
- Snijd ondertussen de sjalot, de kruiden en de augurkjes in fijne stukken
- Pel de eieren en plet ze met een vork tot ze kruimelen.
- Voeg alle ingrediënten toe aan de mayonaise, kruid met rijkelijk peper en zout en roer het geheel onder elkaar tot je de tartaarsaus bekomt.
- Proef en kruid eventueel bij.