• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Verse tartaarsaus

Verse tartaarsaus smaakt zoveel beter dan tartaar uit een potje. De saus past perfect bij verschillende vissoorten zoals tonijn, kabeljauw, zalm of een andere soort. Wij gebruiken deze saus ook bij onze "hamburger met tonijn en tartaarsaus". Mayonaise is altijd de basis voor een tartaarsaus. Vandaar uit voeg je de nodige ingrediënten toe en zo kom je snel en gemakkelijk aan een heerlijke tartaarsaus.

Als je voldoende tijd beschikbaar hebt, is het zeker aangeraden om verse zelfgemaakte mayonaise te gebruiken. Het recept vind je hier.

Verse tartaarsaus

Gang: Sauzen
Voorbereidingstijd: 3 minuten minuten
Totale tijd: 3 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 el bieslook fijngesneden
  • 2 mini augurken in plakjes of kleine blokjes (naar wens)
  • mayonaise
  • peper
  • zout
  • 1 el kappertjes optioneel
  • ½ el dragon optioneel, fijngesneden
  • 1 el peterselie optioneel, fijngesneden

Instructies

  • Kook de eieren hard (ongeveer 8-10 minuten) en laat ze schrikken in koud water.
  • Snijd ondertussen de sjalot, de kruiden en de augurkjes in fijne stukken
  • Pel de eieren en plet ze met een vork tot ze kruimelen.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan de mayonaise, kruid met rijkelijk peper en zout en roer het geheel onder elkaar tot je de tartaarsaus bekomt.
  • Proef en kruid eventueel bij.
« Tonijnburger met verse tartaarsaus
Kalfsburger met aubergine »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Bacon burger met gepocheerd ei

Bacon burger met gepocheerd ei

Onze bacon burger verschilt sterk van de gekende hamburger met bacon populair bij de Amerikanen. Vaak wordt het gegeten als topping op het hamburgervlees, maar hier houden we het bij de bacon op zich en voegen we een gepocheerd ei toe. Toch liever met extra vlees? Maak dan een klassieke hamburger via ons recept en...

Meer Lezen

Verse tonijnburger maken

De tonijnburger, een burger met een van de duurste, maar wel populairste vissoorten. Heerlijk met wat frietjes en een salade. Een visburger om ù tegen te zeggen, dus behandel ze met zorg! Werk de tonijnburger af met onze zoete witte saus en het plaatje is compleet! *Avocado in halve maantjes: Snijd de avocado doormidden haal...

Meer Lezen

Frisse koolsla

Deze koolsla kan je gebruiken als bijgerecht of als topping. Lekker bij élke hamburger.

Frietjes van zoete aardappel

De perfecte frietjes van zoete aardappel: Zacht van binnen, crunchy vanbuiten. Door een simpele truc maak je jouw zoete aardappelfrietjes extra krokant. Een aanrader als bijgerecht voor een van onze hamburgers! De zoete-aardappelfrietjes gaan lekker samen met onze pittige variant op mayonaise. Ben je meer fan van de gewone aardappel? Dan raden we jou dit...

Meer Lezen

Lamsburger met muntsaus

Lamsvlees heeft een specifieke smaak. Niet iedereen lust het even graag. In de Oosterse keuken wordt lamsvlees vaker gebruikt dan in onze Westerse keuken. Vaak wordt het in combinatie met munt geserveerd en dat is exact wat we bij deze lamsburger gaan doen. Een combinatie die nooit mis kan gaan. Een heerlijk warme lamsburger met...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid