• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Verse tartaarsaus

Verse tartaarsaus smaakt zoveel beter dan tartaar uit een potje. De saus past perfect bij verschillende vissoorten zoals tonijn, kabeljauw, zalm of een andere soort. Wij gebruiken deze saus ook bij onze "hamburger met tonijn en tartaarsaus". Mayonaise is altijd de basis voor een tartaarsaus. Vandaar uit voeg je de nodige ingrediënten toe en zo kom je snel en gemakkelijk aan een heerlijke tartaarsaus.

Als je voldoende tijd beschikbaar hebt, is het zeker aangeraden om verse zelfgemaakte mayonaise te gebruiken. Het recept vind je hier.

Verse tartaarsaus

Gang: Sauzen
Voorbereidingstijd: 3 minuten minuten
Totale tijd: 3 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 el bieslook fijngesneden
  • 2 mini augurken in plakjes of kleine blokjes (naar wens)
  • mayonaise
  • peper
  • zout
  • 1 el kappertjes optioneel
  • ½ el dragon optioneel, fijngesneden
  • 1 el peterselie optioneel, fijngesneden

Instructies

  • Kook de eieren hard (ongeveer 8-10 minuten) en laat ze schrikken in koud water.
  • Snijd ondertussen de sjalot, de kruiden en de augurkjes in fijne stukken
  • Pel de eieren en plet ze met een vork tot ze kruimelen.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan de mayonaise, kruid met rijkelijk peper en zout en roer het geheel onder elkaar tot je de tartaarsaus bekomt.
  • Proef en kruid eventueel bij.
« Tonijnburger met verse tartaarsaus
Kalfsburger met aubergine »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met rosbief en erwtenpuree

Hamburger met rosbief en erwtenpuree, een echte aanrader! Bij deze hamburger voegen we dunne rosbieflapjes toe en zal het je hunker naar vlees zeker doen stillen. Met de erwtenpuree geeft het een heerlijk verrassende smakencombinatie. Neem een 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en potato wedges. TIP:...

Meer Lezen

Hamburger met dille en frisse yoghurtsaus

Kruiden zijn de beste smaakmakers. We leggen de focus van deze hamburger op het groene kruid dille om zo een andere smaakdimensie toe te voegen aan de klassieke hamburger. Dille wordt vaak bij zalm gebruikt, maar ook op deze hamburger is het verrassend lekker. In combinatie met de yoghurtsaus past het perfect. De truc is...

Meer Lezen

Crispy onion rings

Deze crispy onion rings zijn het ideale bijgerecht voor een van onze hamburgers. Kan je er niet genoeg van krijgen? Volg dan dit recept en leg ze ook tussen de hamburger!

Zalmburger met verse kruiden

Zalmburger met verse kruiden maken

Een hamburger met verse zalm en kruiden. Eenvoudig, maar lekker en fris. Deze zalmburger is ideaal voor warme zomerdagen. Ben je meer fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan! Tip zalm bereiden Verwarm de zalm 20 minuten in de oven of tot ze net gaar is. Zorg er zeker voor dat...

Meer Lezen

Hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerde ajuinen

Een hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerd uien, een echte aanrader. De zoete gekarameliseerde uien passen perfect bij de pittige blauwe kaas. Een heelijk sappige hamburger!

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid