• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Worcestersaus

Worcestersaus of is een pikante saus die vooral lekker is bij zowel een gegrilde rundsteak als een perfect gebakken rundshamburger.

De saus kent echter veel meer toepassingen, zo wordt hij vaak gekozen als ingrediënt ter verrijking van anders sauzen, in het bijzonder van gerechten met tomaat. Je kan de saus regelmatig terugvinden in recepten voor bolognesesaus, tomatensoep of als onderdeel van de klassieke Bloody Mary cocktail. Worcestersaus is onder de vleesliefhebbers ook gekend als onderdeel van de marinade voor varkensvlees of filet américain.

Worcestersaus is verkrijgbaar in de supermarkt. Er bestaan diverse merknamen en soorten, maar het is natuurlijk veel leuker om je eigen saus te maken! Garneer je verse hamburgers of verrijk andere sausen met deze lekkernij!

Worcestersaus

Gang: Sauzen
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 3 uur uur 20 minuten minuten
Servings: 1 liter
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 limoen in dunne schijfjes
  • 1 citroen in dunne schijfjes
  • 2 kopjes water
  • 1 sinaasappel sap (zonder pulp)
  • 1 kopje donker bier
  • 3 kopjes witte azijn
  • 1 kopje melasse Melasse van ruwe rietsuiker kan je vinden in de biowinkel. Maar honing, ahornsiroop of Luikse stroop zijn ook prima vervangers
  • 0,5 kopje maisstroop Niet te verwarren met het ongezonde high fructose corn syrup. Karo is een prima merk, en online makkelijk te vinden.
  • 2 eetlepels peper vers gemalen zwarte peper
  • 2 staafjes kruidnagel
  • 0,25 kopje tomatenpuree
  • 0,25 kopje ansjovis fijn gehakt, uit blik
  • 2 jalapenos verwijder de zaadjes, fijn gehakt
  • 2 eetlepels gember fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook geplet of geperst
  • 0,5 kopjes tamarinde pasta Te vinden in grotere supermarkten of online. Essentieel voor de typische smaak van worcestersaus.
  • 2 zoete uien grote uien, grof gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge

Instructies

  • Stoof de fijn gesneden zoete ui in een grote pan in olijfolie tot deze zacht is.
  • Voeg de geplette look, gember, tamarinde pasta en versneden jalapenos bij de uien in de pan en laat nog 5 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en roer goed. Laat het mengsel even koken.
  • Laat gedurende 3 uur sudderen op een zacht vuur. Roer af en toe.
  • Als de saus de gewenste dikte heeft bereikt, mag deze gezeefd worden.
  • De saus bewaar je in een glazen bokaal in de koelkast.
« Hamburgers met blauwe kaas
Hamburger met bacon en avocado »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Rode bietenburger met scheutjes en ricotta

Rode bietenburger met scheutjes en ricotta

Van deze vegetarische rode bietenburger mag je wel zeggen dat het een gezonde hamburger is. Bovendien is een rode bietenburger eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Deze smaakvolle burger past perfect met ricotta en jonge scheutjes. Zeker het uitproberen waard! Probeer als veganist of vegetariër ook zeker ons tofu burger met Aziatisch toets uit....

Meer Lezen

Hamburger met bacon en avocado

Hamburger met bacon en avocado

Geen zin in een klassieke cheeseburger met bacon? Altijd al eens avocado willen verwerken in je hamburger? Zin in iets gezond bij je burger? Wat je motivatie ook is, met dit recept zet je een heerlijke en niet alledaagse hamburger op tafel! Een burger van versgemalen rundvlees, knapperige bacon en een frisse avocadosaus. Neem een...

Meer Lezen

Hamburgers met blauwe kaas

Hou je van blauwe kaas én hamburgers? Probeer snel deze hamburgers met blauwe kaas. Kies voor lokale ingrediënten en maak de lekkerste blauwe kaasburger.

Visburger met witte vis en scampi

Visliefhebbers zullen fan zijn van deze hamburger. We combineren gebakken vis met scampi's en zorgen voor de juiste kruiding zodat alle smaken mooi tot hun recht komen.

Hamburger met guacamole

Guacamole is al enkele jaren een populaire dip bij de aperitief. Maar ook op burgers past deze groene dip op basis van avocado perfect. Extra smeuïgheid gegarandeerd. Deze dip kan je in de supermarkt kopen maar omdat het zo gemakkelijk is en veel lekkerder raden we aan om het zelf te maken. Volg ons recept...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid