• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Zomerse visburger maken

Is het goed weer buiten en ben je een visliefhebber? Dan moet je zeker deze zomerse visburger eens maken! We combineren gebakken vis met spinazie en zorgen voor de juiste kruiding, zodat alle smaken mooi tot hun recht komen.

Ben je eerder een vleesliefhebber? Probeer dan zeker onze pulled pork burger eens uit.

Zomerse visburger

zomerse visburger
Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 15 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauw of een andere witte vis

Voor de yoghurtsaus

  • 6 tal el yoghurt lopende
  • 1 handvol basilicum fijngehakt
  • 1 handvol dille fijngehakt
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • ½ citroen uitgeperst

toppings

  • 1 handvol bladspinazie
  • 1 ui een rode, in fijne ringen gesneden
  • ½ komkommer in fijne plakken in de lengte gesneden
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

  • Maak de saus door de yoghurt, citroensap, peper, zout, dille en basilicum samen te voegen. Meng voldoende.
  • Smelt een klontje boter in een verhitte pan en bak de vis aan beide kanten.
  • Zet de bladspinazie kort aan de kook of leg ze later rauw op je hamburgers.
  • Besmeer beide helften van het broodje met een laagje yoghurtsaus. Beleg met de warme of nog koude spinazie en vervolgens met het stuk vis.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Werk af met een of twee plakjes komkommer en enkele ringen ui.
  • Besprenkel met enkele druppels citroensap.
  • Bedek met de bovenste helft van de broodjes en serveer.

Je kan de vis ook op de barbecue grillen. Kies dan voor een stevigere vissoort die niet snel uit elkaar valt. Voorbeelden hiervan zijn zalm, makreel, rode poon, zeeduivel ...

Zorg dat de barbecue goed op temperatuur is. Wrijf het rooster en de vis in met olijfolie, zodat de vis niet op het rooster blijft kleven. Ook tijdens het grillen kan je de vis af en toe insmeren met de olie. Leg kleine stukken vis op 8 cm van het vuur en grote op ongeveer 15 cm.

Voor een ruitjesmotief draai je hem in twee verschillende richtingen tijdens het grillen. Je kan de vis ook op een aluminiumfolie of -schaaltje leggen, ook zo voorkom je dat hij aan het rooster blijf kleven.

Grill je hamburger broodjes mee op de barbecue door ze met de platte kant naar boven te leggen. Eens de vis klaar is kan je de hamburgers serveren zoals vermeld in het recept.

« Hamburger met ham, kaas en ananas
Portobello burger met avocado en "kaassaus" »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

de klassieke hamburger

De klassieke hamburger, simpel maar lekker

De klassieke hamburger, een hamburger met vlees, tomaat, sla, ajuin en een plakje cheddarkaas. Dat zijn de basics. Veel hamburgers bouwen verder op basis van deze klassieke burger. Zo kan je ervoor kiezen om guacamolé toe te voegen (zie recept: hamburger met guacamolé), crispy bacon (zie recept: hamburger met bacon), extra kaas of zelfs een...

Meer Lezen

Rode bietenburger met scheutjes en ricotta

Rode bietenburger met scheutjes en ricotta

Van deze vegetarische rode bietenburger mag je wel zeggen dat het een gezonde hamburger is. Bovendien is een rode bietenburger eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Deze smaakvolle burger past perfect met ricotta en jonge scheutjes. Zeker het uitproberen waard! Probeer als veganist of vegetariër ook zeker ons tofu burger met Aziatisch toets uit....

Meer Lezen

Gelakte kippenvleugels

Kippenvleugels om je vingers bij af te likken. Lak ze met zelfgemaakte barbecuesaus, voorzie voldoende tijd om ze te bakken en krijg boterzachte, knapperige kippenvleugels. Wil je nog malsere kippenvleugels en heb je voldoende tijd, laat je kippenvleugels dan gedurende 2 uur garen in een oven op 140 graden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie....

Meer Lezen

Veggie burger met kikkererwten

Deze veggie burger is speciaal voor de vegetariërs onder ons. Een hamburger gemaakt op basis van kikkererwten en maïs. Door de flinke kruiding komt deze burger mooi tot zijn recht. Samen met de warme tomatensalsa en gegrilde courgette krijg je een verrassend gezonde hamburger op je bord. Op zoek naar andere vegetarische hamburgers? Probeer dan...

Meer Lezen

Hamburger met dille en frisse yoghurtsaus

Kruiden zijn de beste smaakmakers. We leggen de focus van deze hamburger op het groene kruid dille om zo een andere smaakdimensie toe te voegen aan de klassieke hamburger. Dille wordt vaak bij zalm gebruikt, maar ook op deze hamburger is het verrassend lekker. In combinatie met de yoghurtsaus past het perfect. De truc is...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid