Is het goed weer buiten en ben je een visliefhebber? Dan moet je zeker deze zomerse visburger eens maken! We combineren gebakken vis met spinazie en zorgen voor de juiste kruiding, zodat alle smaken mooi tot hun recht komen.
Ben je eerder een vleesliefhebber? Probeer dan zeker onze pulled pork burger eens uit.
Zomerse visburger
Ingrediënten
- 300 gram kabeljauw of een andere witte vis
Voor de yoghurtsaus
- 6 tal el yoghurt lopende
- 1 handvol basilicum fijngehakt
- 1 handvol dille fijngehakt
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- ½ citroen uitgeperst
toppings
- 1 handvol bladspinazie
- 1 ui een rode, in fijne ringen gesneden
- ½ komkommer in fijne plakken in de lengte gesneden
- 4 hamburgerbroodjes opengesneden
Instructies
- Maak de saus door de yoghurt, citroensap, peper, zout, dille en basilicum samen te voegen. Meng voldoende.
- Smelt een klontje boter in een verhitte pan en bak de vis aan beide kanten.
- Zet de bladspinazie kort aan de kook of leg ze later rauw op je hamburgers.
- Besmeer beide helften van het broodje met een laagje yoghurtsaus. Beleg met de warme of nog koude spinazie en vervolgens met het stuk vis.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Werk af met een of twee plakjes komkommer en enkele ringen ui.
- Besprenkel met enkele druppels citroensap.
- Bedek met de bovenste helft van de broodjes en serveer.
Je kan de vis ook op de barbecue grillen. Kies dan voor een stevigere vissoort die niet snel uit elkaar valt. Voorbeelden hiervan zijn zalm, makreel, rode poon, zeeduivel ...
Zorg dat de barbecue goed op temperatuur is. Wrijf het rooster en de vis in met olijfolie, zodat de vis niet op het rooster blijft kleven. Ook tijdens het grillen kan je de vis af en toe insmeren met de olie. Leg kleine stukken vis op 8 cm van het vuur en grote op ongeveer 15 cm.
Voor een ruitjesmotief draai je hem in twee verschillende richtingen tijdens het grillen. Je kan de vis ook op een aluminiumfolie of -schaaltje leggen, ook zo voorkom je dat hij aan het rooster blijf kleven.
Grill je hamburger broodjes mee op de barbecue door ze met de platte kant naar boven te leggen. Eens de vis klaar is kan je de hamburgers serveren zoals vermeld in het recept.