• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Crispy onion rings

Deze crispy onion rings zijn het ideale bijgerecht voor een van onze hamburgers. Kan je er niet genoeg van krijgen? Volg dan dit recept en leg ze ook tussen de hamburger!

Crispy onion rings

Gang: Bijgerechten
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 45 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote uien
  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 1 el olie een neutrale olie

Instructies

  • Verwarm de friteuse op 180 graden celsius.
  • Zeef de bloem in een kom.
  • Voeg een mespuntje zout toe en maak een kuiltje in het midden. Voeg vervolgens ook de eierdooiers en de olie toe.
  • Meng alles samen en giet er geleidelijk de melk bij. Blijf mengen tot je een glad beslag bekomt zonder klontjes.
  • Laat het beslag 30 minuten rusten op een koele plaats.
  • Snijd de uien in ringen van ongeveer één centimeter breed.
  • Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door het deeg; (dit kan handmatig maar is redelijk arbeidsintensief, je kan het ook machinaal doen met een keukenrobot).
  • Haal de ringen door het beslag en frituur ze ongeveer drie tot vier minuten tot ze goudbruin zijn.
« Veggie burger met kikkererwten
Frietjes van zoete aardappel »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met crispy onion rings en barbecuesaus

Aan crispiness zal het bij deze burger niet mankeren. We zoeken de Amerikaanse sfeer op met deze hamburger met onion rings en barbecuesaus.

Hamburger met bacon en barbecuesaus

Een lekkere Amerikaanse burger met bacon, pittige kaas en crunchy gedroogde uitjes. De rijke zoete smaak van de barbecuesaus past perfect in dit hele smakenpalet van zout, zoet en pittigheid. De belegen kaas geeft deze hamburger een uniekere smaak dan de vaak gebruikte zachtere cheddarkaas. De gedroogde uitjes geven de burger extra crunch ter afwerking....

Meer Lezen

zelfgemaakte ketchup

Zelf ketchup maken

Ketchup, een klassieker onder de sauzen. Het wordt meestal gewoon aangekocht in de supermarkt, maar wist je dat je ketchup ook gemakkelijk zelf kan maken? Het vraagt alleen wat tijd, dus wil je het op je hamburger gebruiken, begin er dan vooraf aan. Ben je meer fan van mayonaise? Ook dat kan je zelf vers...

Meer Lezen

Frisse koolsla

Deze koolsla kan je gebruiken als bijgerecht of als topping. Lekker bij élke hamburger.

Zo maak je verse frieten

Niets beter dan verse frieten, toch? Wist je dat echte Belgische frieten gemaakt worden van bintjes en 11 mm breed zijn? Het bintje is een erg stevige aardappelsoort en daardoor erg geschikt voor het maken van frieten. Snij de friet breed genoeg. Zo proef je effectief nog de smaak van de aardappel na het bakken....

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid