• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

De gekarameliseerde ui

De gekarameliseerde ui is het ideale ingrediënt van verschillende burgers. Zachtjes goudbruin gebakken en zoet gekarameliseerde uien zijn gemakkelijk te bereiden, maar houd er rekening mee dat het wat tijd vraagt om het gewenste resultaat te verkrijgen.

Deze gekarameliseerde uien gaan perfect samen met onze hamburger met blauwe kaas. Probeer dit zeker uit!

Gekarameliseerde ui

gekarameliseerde ui
Gang: garnituren
Voorbereidingstijd: 5 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 uien in ringen
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • water of witte wijn

Instructies

  • Verwarm de pan tot een middelhoog vuur. Voeg de uien toe samen met een scheut olijfolie en een snuifje zout. De hitte van de pan en het zout zorgen ervoor dat het vocht uit de uien verdwijnt.
  • Fruit de uien. Ze mogen nog niet bruin worden dus zorg ervoor dat het vuur niet te warm staat. Schep regelmatig om tot ze glazig beginnen te worden.
  • Bak de uien nog een paar minuten verder. Ze worden steeds glaziger en mogen nog niet bruin worden. Blijf roeren.
  • Na nog een paar minuten bakken krijgen ze wat kleur aan de randjes. De uien beginnen te karameliseren en krijgen een zoete smaak. Ze gaan nu van goudbruin naar iets donkerder bruin.
  • Ga verder met roeren en bakken tot de uien volledig gekarameliseerd zijn. Ze zien nu volledig bruin, niet enkel aan de randen. Dit proces duurt ongeveer 30 minuten, afhankelijk van hoe donker je de uien wil hebben.
  • Als de uien bruin genoeg zijn voeg je als laatste een scheut water of wijn eroverheen. Schep de uien om zodat ze volledig vermengd zijn met het vocht. Nu zijn ze klaar!

Probeer de gekarameliseerde uien ook zeker als extra topping op onze klassieke hamburger.

« Bacon burger met gepocheerd ei
Hamburger met guacamole »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

De portobello burger

De portobelle burger is een burger op basis van een grote variant van de champignon die tot 12 cm breed kan worden. De portobelle is vlezig van structuur en wordt vaak ook als vleesvervanger gebruikt. Omwille van zijn grootte wordt de champignon vaak uitgelepeld en opgevuld met bijvoorbeeld groenten en kaas. Maar ook op de...

Meer Lezen

Hamburger met guacamole

Guacamole is al enkele jaren een populaire dip bij de aperitief. Maar ook op burgers past deze groene dip op basis van avocado perfect. Extra smeuïgheid gegarandeerd. Deze dip kan je in de supermarkt kopen maar omdat het zo gemakkelijk is en veel lekkerder raden we aan om het zelf te maken. Volg ons recept...

Meer Lezen

Pittige hamburger in Japanse stijl

In Japan gebruiken ze vaak paksoi, gember en sojasaus in hun keuken. En dat zijn exact de ingrediënten die we ook bij deze burger zullen toepassen, vandaar de “Japanse stijl”. Het hoeft niet altijd sushi of noedels te zijn. Combineer de typisch Japanse ingrediënten met een lekkere hamburger en je krijgt het beste van beide...

Meer Lezen

zelfgemaakte barbecuesaus

Zelf barbecuesaus maken

Amerikanen gebruiken graag barbecuesaus om hun vlees mee te marineren voordat het op de barbecue gaat. Ook op de hamburger gaat barbecuesaus perfect samen met het hamburgervlees. Maak barbecuesaus zeker eens zelf want verse saus is altijd lekkerder! Ben je meer fan van ketchup? Ook dat kan je zelf vers maken. Hier vind je het...

Meer Lezen

hamburger met ei

Smaakvolle hamburger met ei

Wie kan er nu niet genieten van een spiegeleitje bij het ontbijt? Maar ook op een hamburger is een eitje niet te versmaden.

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid