• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerde ajuinen

Een hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerd uien, een echte aanrader. De zoete gekarameliseerde uien passen perfect bij de pittige blauwe kaas. Een heelijk sappige hamburger!

Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frieten.

Hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerde ajuinen

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 45 minuten minuten
Totale tijd: 55 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 uien in ringen
  • 100 gram blauwe kaas
  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden
  • frieten verse zelfgemaakte frieten zijn zeker aangeraden. Gebruik diepvries frieten om tijd uit te sparen

Instructies

  • Houd er rekening mee dat het karameliseren van de uien wat tijd in beslag neemt. Denk: 20-45 minuten. Vind het uitgeschreven recept onder 'De gekarameliseerde ui'. Zijn de uien bijna klaar? Begin dan met het bereiden van je hamburgervlees.
  • Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en vorm er hamburgers van. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Zijn ze bijna klaar? Laat dan nog snel een stuk blauwe kaas smelten op elke hamburger.
  • Voorzie de broodjes van het vlees met blauwe kaas en de gekarameliseerde ajuinen. Dek af met de bovenste helften en serveer meteen.
« Zelf potato wedges maken
Zoete aardappelburger met radijs »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Kalfsburger met aubergine

Kalfsburger met aubergine

Aubergine is zowel een plant als vrucht. Ze kent haar oorsprong in Myanmar en werd in de Middeleeuwen door de Arabieren geïntroduceerd in Spanje! Vanuit Spanje is de plant dan verder geïntroduceerd in de rest van Europa. Ze wordt nu ook vaak bij ons in de keuken gebruikt. In België kennen wij vooral de donkerpaarse...

Meer Lezen

Pittige hamburger in Japanse stijl

In Japan gebruiken ze vaak paksoi, gember en sojasaus in hun keuken. En dat zijn exact de ingrediënten die we ook bij deze burger zullen toepassen, vandaar de “Japanse stijl”. Het hoeft niet altijd sushi of noedels te zijn. Combineer de typisch Japanse ingrediënten met een lekkere hamburger en je krijgt het beste van beide...

Meer Lezen

Frietjes van zoete aardappel

De perfecte frietjes van zoete aardappel: Zacht van binnen, crunchy vanbuiten. Door een simpele truc maak je jouw zoete aardappelfrietjes extra krokant. Een aanrader als bijgerecht voor een van onze hamburgers! De zoete-aardappelfrietjes gaan lekker samen met onze pittige variant op mayonaise. Ben je meer fan van de gewone aardappel? Dan raden we jou dit...

Meer Lezen

Hamburgers met blauwe kaas

Hou je van blauwe kaas én hamburgers? Probeer snel deze hamburgers met blauwe kaas. Kies voor lokale ingrediënten en maak de lekkerste blauwe kaasburger.

Kipburger Hawaï

Kan ananas nu wel of niet op een pizza? Een eeuwige discussie tussen voor- en tegenstanders. Wij gaan het alvast proberen op een burger. Deze kipburger Hawaï is een gezonde vervanging van de traditionele hamburger. Hopelijk zorgt deze hamburger met Hawaïaanse invloeden niet voor nieuwe ruzies in het huishouden. Ben je geen grote fan van...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid