• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Tonijnburger met verse tartaarsaus

Als visliefhebber staat deze tonijnburger met verse tartaarsaus op jouw lijf geschreven. Tonijn is een oceaanvis uit de familie van de makrelen en komt vaak voor in tropische en gematigde oceanen. Er bestaan verschillende soorten tonijn. Wij kennen het vooral uit blik, maar ook vers wordt de tonijn gegeten. Verse tonijn is het lekkerste rauw of kort gebakken. Deze tonijnburger maken we met verse blokjes van tonijn omgeven door een lekkere tartaarsaus. Geniet van deze speciale visburger!

Ben je eerder een vleesliefhebber? Probeer dan zeker onze gehaktburger uit!

Tonijnburger met verse tartaarsaus

Tonijnburger met verse tartaarsaus
Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 2 uur uur 10 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

Hoofdingrediënten

  • 800 gram tonijn kies voor kwaliteitsvolle verse tonijn
  • Enkele blaadjes mesclun (*)
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Voor de tartaarsaus

  • 2 eieren hardgekookt
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 el bieslook fijngesneden
  • 2 mini augurken in kleine blokjes gesneden
  • 1 el kappertjes optioneel
  • 1 el peterselie optioneel
  • ½ el dragon optioneel
  • 100 gram mayonaise
  • peper
  • zout

Instructies

  • Maak de saus: plet de hardgekookte eieren tot ze kruimelen. Voeg alle andere ingrediënten van de saus toe aan de mayonaise samen met de verkruimelde eieren.
  • Kruid rijkelijk met peper en zout en roer goed onder elkaar tot je tartaarsaus bekomt. Proef en kruid eventueel verder naar smaak.
  • Hak de tonijn fijn in kleine stukjes met een scherp snijmes. Kruid de tonijn met peper en zout.
  • Roer de tartaarsaus door de tonijnstukjes.
  • Maak - in de mate van het mogelijke - vier ballen van de tonijn en vorm ze tot hamburgers. Kruid ze met peper en zout.
  • Wikkel de tonijnburgers in een plastiekfolie en zet ze in de koelkast voor 2 uur.
  • Voordat je de tonijnburgers uit de koelkast haalt verwarm je de oven voor op 180 graden.
  • Leg de hamburgerbroodjes in de oven met de platte kant naar boven gericht tot ze goudbruin zien.
  • Haal de tonijnburgers ondertussen uit de koelkast. Indien gewenst kan je ze even heel kort aanbakken langs beide kanten.
  • Samenstellen: leg de tonijnburgers op de onderste helft van de broodjes en voeg enkele blaadjes mesclun toe.
  • Dek de broodjes af met de bovenste helft van de broodjes en serveer meteen.

(*) Mesclun is een salade uit de Franse keuken. Het mengsel bestaat uit verschillende jonge bladgroenten, waaronder verse slablaadjes, kruiden, koolsoorten, bloemblaadjes, en soms zelfs bloemen. Mesclun zonder kruiden, met dus een minder pittige smaak, noemt men "babyleaf".

Extra weetje: Bij het telen van mesclun zaait men de plantjes dichter opeen dan gebruikelijk. Hierdoor ontstaat een opwaartse groeiwijze waardoor de bladeren smaller zijn.

Tonijn, een bedreigde vissoort?

Tonijn wordt in het algemeen vaak als bedreigde vissoort beschouwd. De blauwvintonijn is de meest bedreigde en duurste tonijnsoort en wordt dan ook sterk afgeraden. De prijs per kilogram kan zelfs oplopen tot enkele duizenden euro’s. Door de exclusiviteit en schaarste is de blauwvintonijn zo duur en is ze niet te vinden in de supermarkten of bij de visspecialist.

Toch zijn er ook soorten die nog in overvloed aanwezig zijn en voorlopig niet bedreigd zijn, zoals de echte bonito, ook wel gestreepte tonijn of skipjack tonijn genoemd. Check bij de aankoop van de verse tonijn op de verpakking en zoek naar een MSC label. Dat is een internationaal keurmerk dat garandeert dat de vis op een duurzame manier gevangen is. Meer info over de verschillende soorten tonijn vindt u in dit artikel.

« Bloedworstburger met bacon
Verse tartaarsaus »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met gegrilde kip

Hamburger met gegrilde kip

Een klassieke hamburger met kip is altijd lekker. In plaats van gefrituurde kip, zoals je in de meeste fastfoodzaken ziet, kiezen we hier voor verse kipfilets. De kruiding van de kip is essentieel voor de smaak van deze hamburger. Nog beter wordt ze met een laagje zelfgemaakte cocktailsaus. Volg de stappen en overtref de klassieke...

Meer Lezen

Avocado burger met zalm en groene groenten

Avocado burger met zalm en groene groenten

Deze avocado burger volgt volledig de trend om gezonder te eten. Sommigen wijken niet graag af van een klassieke hamburger die bestaat uit brood en vlees. Wie wat avontuurlijker aangelegd is, staat misschien open voor een nieuwe variant zoals deze. Voor avocado-liefhebbers is het in elk geval een must. Je kunt het serveren als origineel...

Meer Lezen

Veggie burger met kikkererwten

Deze veggie burger is speciaal voor de vegetariërs onder ons. Een hamburger gemaakt op basis van kikkererwten en maïs. Door de flinke kruiding komt deze burger mooi tot zijn recht. Samen met de warme tomatensalsa en gegrilde courgette krijg je een verrassend gezonde hamburger op je bord. Op zoek naar andere vegetarische hamburgers? Probeer dan...

Meer Lezen

Hamburger met bacon en barbecuesaus

Een lekkere Amerikaanse burger met bacon, pittige kaas en crunchy gedroogde uitjes. De rijke zoete smaak van de barbecuesaus past perfect in dit hele smakenpalet van zout, zoet en pittigheid. De belegen kaas geeft deze hamburger een uniekere smaak dan de vaak gebruikte zachtere cheddarkaas. De gedroogde uitjes geven de burger extra crunch ter afwerking....

Meer Lezen

Kipburger Hawaï

Kan ananas nu wel of niet op een pizza? Een eeuwige discussie tussen voor- en tegenstanders. Wij gaan het alvast proberen op een burger. Deze kipburger Hawaï is een gezonde vervanging van de traditionele hamburger. Hopelijk zorgt deze hamburger met Hawaïaanse invloeden niet voor nieuwe ruzies in het huishouden. Ben je geen grote fan van...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid