• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Vegetarische hamburger

Deze vegetarische hamburger is een mooie variant op de traditionele hamburger. Niet alleen voor veggies, want ook vleeseters zullen verrast zijn! Bovendien is het nooit slecht om eens voor vegetarisch te kiezen. De burger zelf wordt gemaakt met quinoa, zwarte bonen en andere smaakmakers. De Franse kaas Saint-Nectaire(*) die we smelten in de pan en de gegrilde groenten gemarineerd in olijfolie brengen nog meer smaak aan deze burger. De mascarponesaus maakt het geheel af en zorgt voor een maaltijd waarbij je je vingers van zal aflikken. Het bewijs dat ook een vegetarische hamburger lekker kan zijn vind je hier!

Op zoek naar andere vegetarische hamburgers? Probeer dan zeker ook onze vegan tofu burger en rode bietenburger met ricotta.

Vegetarische hamburger

Vegetarische falafel burger
Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 824kcal
Recept afdrukken

Ingrediënten

De quinoaburger

  • 400 gram zwarte bonen afgespoeld en uitgelekt
  • 35 gram quinoa
  • 30 gram paprika's heel fijn gesneden
  • 15 gram uien rode, heel fijn gesneden
  • 4 tenen look fijngehakt
  • 45 gram paneermeel
  • 1 ei
  • ½ tl komijnpoeder of naar smaak
  • 1 mespunt zout of naar smaak
  • 4 ml tabasco

Gegrilde groenten

  • 1 paprika een gele, in reepjes gesneden
  • 1 courgette in plakjes gesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 citroen uitgeperst
  • 100 ml olijfolie
  • peper
  • zout

De mascarponesaus

  • 100 gram mascarpone
  • 1 tl mosterd
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 6 stengels bieslook fijngehakt

De kaas

  • 200 gram Saint-Nectaire

De broodjes

  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

  • Ter bereiding van de quinoaburger: Kook de quinoa in 100 ml water voor 15 minuten of tot je een wit randje langs de granen ziet.
  • Plet de bonen en voeg de andere ingrediënten van de burger toe en meng.
  • Voeg dit geheel toe aan de gekookte quinoa en meng alles goed onder elkaar.
  • Maak burgers van het quinoamengsel en bak ze op een gematigd vuur voor 4 minuten langs elke kant.
  • De gegrilde groenten: meng het citroensap met de olijfolie en voeg de look toe. Leg de courgette en paprika in de marinade gedurende een 5-tal minuten.
  • Haal de groenten uit de marinade en grill ze op een zacht vuur in een pan.
  • Kruid de gegrilde groenten met peper en zout.
  • Meng, ter bereiding van de mascarponesaus, de mascarpone, mosterd, paprikapoeder en bieslook door elkaar.
  • Laat de Saint-nectaire kaas smelten in een anti-aanbakpan op een laag vuur.
  • Leg de 4 opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven als ze goudbruin zien
  • Stel de hamburger samen: smeer mascarponesaus op de onderste helft van de broodjes, leg daarop de quinoaburger en voeg de gegrilde groenten en gesmolten kaas toe. Dek af met de bovenste helft van de broodjes en serveer warm.

Nutrition

Calories: 824kcal | Carbohydrates: 58g | Protein: 28g | Fat: 47g | Saturated Fat: 21g | Cholesterol: 66mg | Sodium: 1143mg | Potassium: 593mg | Fiber: 10g | Sugar: 6g | Vitamin A: 1054IU | Vitamin C: 29mg | Calcium: 188mg | Iron: 5mg

(*) Op deze hamburger maken we gebruik van een Franse kaas: de Saint-Nectaire. Een kaassoort die de oorsprong van zijn naam behouden heeft. Saint-Nectaire is een dorp uit de regio Auvergne-Rhône-Alpes in Zuidwest Frankrijk. Het is een halfzachte kaas met een korst die grauwwit tot bijna oranje kleurt. De smaak is aards en nootachtig.

« Zelf zoet-pittige mayonaise maken
Pittige hamburger in Japanse stijl »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

zelfgemaakte ketchup

Zelf ketchup maken

Ketchup, een klassieker onder de sauzen. Het wordt meestal gewoon aangekocht in de supermarkt, maar wist je dat je ketchup ook gemakkelijk zelf kan maken? Het vraagt alleen wat tijd, dus wil je het op je hamburger gebruiken, begin er dan vooraf aan. Ben je meer fan van mayonaise? Ook dat kan je zelf vers...

Meer Lezen

Hamburger met crispy onion rings en barbecuesaus

Aan crispiness zal het bij deze burger niet mankeren. We zoeken de Amerikaanse sfeer op met deze hamburger met onion rings en barbecuesaus.

Lamsburger met yoghurtsaus

Lamsburger met yoghurtsaus

Deze lamsburger doet een beetje denken aan Griekenland door de frisse yoghurtsaus in combinatie met het lamsgehakt. Vul deze zelfgemaakte hamburger eventueel aan met enkele blaadjes munt en waan je eventjes op reis in warmere oorden. Ben je geen grote fan van lamsvlees? Dan zal onze tonijnburger je zeker wel bekoren!

zelfgemaakte barbecuesaus

Zelf barbecuesaus maken

Amerikanen gebruiken graag barbecuesaus om hun vlees mee te marineren voordat het op de barbecue gaat. Ook op de hamburger gaat barbecuesaus perfect samen met het hamburgervlees. Maak barbecuesaus zeker eens zelf want verse saus is altijd lekkerder! Ben je meer fan van ketchup? Ook dat kan je zelf vers maken. Hier vind je het...

Meer Lezen

Zelf zalmburger met rode biet maken

Win-win. Deze zalmburger ziet er niet alleen mooi uit, ze is ook zo klaar! Een ei koken en wat snijwerk, meer is het niet. Je tovert in enkele minuten een heerlijke zalmburger op je bord. Ben je geen grote fan van gerookte zalm? Dan zal deze variant jouw zeker aanstaan! Zwarte hamburger Op de foto...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid