• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Vegetarische hamburger

Deze vegetarische hamburger is een mooie variant op de traditionele hamburger. Niet alleen voor veggies, want ook vleeseters zullen verrast zijn! Bovendien is het nooit slecht om eens voor vegetarisch te kiezen. De burger zelf wordt gemaakt met quinoa, zwarte bonen en andere smaakmakers. De Franse kaas Saint-Nectaire(*) die we smelten in de pan en de gegrilde groenten gemarineerd in olijfolie brengen nog meer smaak aan deze burger. De mascarponesaus maakt het geheel af en zorgt voor een maaltijd waarbij je je vingers van zal aflikken. Het bewijs dat ook een vegetarische hamburger lekker kan zijn vind je hier!

Op zoek naar andere vegetarische hamburgers? Probeer dan zeker ook onze vegan tofu burger en rode bietenburger met ricotta.

Vegetarische hamburger

Vegetarische falafel burger
Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 824kcal
Recept afdrukken

Ingrediënten

De quinoaburger

  • 400 gram zwarte bonen afgespoeld en uitgelekt
  • 35 gram quinoa
  • 30 gram paprika's heel fijn gesneden
  • 15 gram uien rode, heel fijn gesneden
  • 4 tenen look fijngehakt
  • 45 gram paneermeel
  • 1 ei
  • ½ tl komijnpoeder of naar smaak
  • 1 mespunt zout of naar smaak
  • 4 ml tabasco

Gegrilde groenten

  • 1 paprika een gele, in reepjes gesneden
  • 1 courgette in plakjes gesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 citroen uitgeperst
  • 100 ml olijfolie
  • peper
  • zout

De mascarponesaus

  • 100 gram mascarpone
  • 1 tl mosterd
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 6 stengels bieslook fijngehakt

De kaas

  • 200 gram Saint-Nectaire

De broodjes

  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden

Instructies

  • Ter bereiding van de quinoaburger: Kook de quinoa in 100 ml water voor 15 minuten of tot je een wit randje langs de granen ziet.
  • Plet de bonen en voeg de andere ingrediënten van de burger toe en meng.
  • Voeg dit geheel toe aan de gekookte quinoa en meng alles goed onder elkaar.
  • Maak burgers van het quinoamengsel en bak ze op een gematigd vuur voor 4 minuten langs elke kant.
  • De gegrilde groenten: meng het citroensap met de olijfolie en voeg de look toe. Leg de courgette en paprika in de marinade gedurende een 5-tal minuten.
  • Haal de groenten uit de marinade en grill ze op een zacht vuur in een pan.
  • Kruid de gegrilde groenten met peper en zout.
  • Meng, ter bereiding van de mascarponesaus, de mascarpone, mosterd, paprikapoeder en bieslook door elkaar.
  • Laat de Saint-nectaire kaas smelten in een anti-aanbakpan op een laag vuur.
  • Leg de 4 opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de voorverwarmde oven. Haal ze uit de oven als ze goudbruin zien
  • Stel de hamburger samen: smeer mascarponesaus op de onderste helft van de broodjes, leg daarop de quinoaburger en voeg de gegrilde groenten en gesmolten kaas toe. Dek af met de bovenste helft van de broodjes en serveer warm.

Nutrition

Calories: 824kcal | Carbohydrates: 58g | Protein: 28g | Fat: 47g | Saturated Fat: 21g | Cholesterol: 66mg | Sodium: 1143mg | Potassium: 593mg | Fiber: 10g | Sugar: 6g | Vitamin A: 1054IU | Vitamin C: 29mg | Calcium: 188mg | Iron: 5mg

(*) Op deze hamburger maken we gebruik van een Franse kaas: de Saint-Nectaire. Een kaassoort die de oorsprong van zijn naam behouden heeft. Saint-Nectaire is een dorp uit de regio Auvergne-Rhône-Alpes in Zuidwest Frankrijk. Het is een halfzachte kaas met een korst die grauwwit tot bijna oranje kleurt. De smaak is aards en nootachtig.

« Zelf zoet-pittige mayonaise maken
Pittige hamburger in Japanse stijl »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Aardappelsalade

Deze aardappelsalade is een ideale aanvulling bij tal van onze burgers. Hij is makkelijk te bereiden en lekker van smaak. Gaat jouw voorkeur toch eerder uit naar frietjes bij de hamburger? Maak ze dan zeker zelf! Hier vind je het recept voor echte verse Belgische frietjes.

Hamburger met rosbief en erwtenpuree

Hamburger met rosbief en erwtenpuree, een echte aanrader! Bij deze hamburger voegen we dunne rosbieflapjes toe en zal het je hunker naar vlees zeker doen stillen. Met de erwtenpuree geeft het een heerlijk verrassende smakencombinatie. Neem een 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en potato wedges. TIP:...

Meer Lezen

Hamburger met scampi

Surf en turf: het mixen van vlees en vis binnen één gerecht. Je bent ervoor of ertegen. Voor de voorstanders: probeer deze hamburger met scampi en pittig sausje maar eens uit en bewijs je tegenstanders het tegendeel.

Hamburger met gegrilde kip

Hamburger met gegrilde kip

Een klassieke hamburger met kip is altijd lekker. In plaats van gefrituurde kip, zoals je in de meeste fastfoodzaken ziet, kiezen we hier voor verse kipfilets. De kruiding van de kip is essentieel voor de smaak van deze hamburger. Nog beter wordt ze met een laagje zelfgemaakte cocktailsaus. Volg de stappen en overtref de klassieke...

Meer Lezen

Gegrilde maïskolven

Laat het weer het toe? Leg dan eens maïskolven op de barbecue. Het is heel eenvoudig te bereiden en lekker om bij je hamburgers te serveren.

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid