• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Veggie burger met kikkererwten

Deze veggie burger is speciaal voor de vegetariërs onder ons. Een hamburger gemaakt op basis van kikkererwten en maïs. Door de flinke kruiding komt deze burger mooi tot zijn recht. Samen met de warme tomatensalsa en gegrilde courgette krijg je een verrassend gezonde hamburger op je bord.

Op zoek naar andere vegetarische hamburgers? Probeer dan zeker ook onze vegan tofu burger en rode bietenburger met ricotta.

Veggieburger met kikkererwten

Gang: Hamburgers
Voorbereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 5 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

Rauwe ingrediënten

  • ½ zakje sla gemengde sla
  • 2 paprika's een rode, en een gele. De ene helft in halve manen als topping, de andere helft in blokjes voor in de burger zelf
  • 4 el ketchup
  • 4 el mayonaise

Voor de tomatensalsa

  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 sjalot in blokjes
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 handvol koriander fijngesneden
  • ½ citroen uitgeperst
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 5 el passata of tot je een saus bekomt

Voor de courgette

  • 1 courgette
  • olijfolie
  • oregano
  • peper
  • zout

Voor de veggieburger

  • 1 blik maïs 150 gram
  • 400 gram kikkererwten
  • 1 pijpajuin in fijne ringen
  • 100 gram paneermeel
  • 1 tl currypoeder
  • cayennepeper
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe de kikkererwten en maïs in een blender en hak ze grof.
  • Meng ze met 4 el paneermeel, de pijpajuin, paprika, currypoeder, een snuf cayennepeper, peper en zout en laat 10 minuten rusten.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de passata van de tomatensalsa, in een schaal en meng door elkaar.
  • Voeg een beetje passata toe zodat je een saus krijgt. Meng voldoende zodat het een mooi geheel wordt.
  • Vorm 4 burgers van het mengsel en haal ze door de rest van het paneermeel. Laat ze een half uur rusten in de koelkast.
  • Terwijl de burgers rusten in de koelkast, begin je met de courgetteplakjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de courgette en snijd in dunne plakjes met een mandoline.
  • Doe ze in een kom en doe er wat olijfolie, peper, zout en oregano bij. Meng ze onder elkaar. Leg ze op een bakplaat met bakpapier in de oven. Verwarm ongeveer 15 minuten of tot ze lichtbruin beginnen zien.
  • Bak de burger met olijfolie in de pan.
  • Maak een cocktailsausje door ketchup en mayonaise door elkaar te roeren.
  • Als alle voorbereidingen klaar zijn, kan je de broodjes beleggen. Voorzie de onderste helft van een laagje sla, warme courgetteplakjes en een beetje tomatensalsa.
  • Voeg dan de veggieburger toe en bestrijk met een laagje cocktailsaus. Beleg dan met enkele halve maantjes paprika en werk af met nog een beetje sla. Bedek met de bovenste helft van het broodje en serveer meteen. Eet smakelijk!
« Visburger met witte vis en scampi
Crispy onion rings »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Hamburger met guacamole

Guacamole is al enkele jaren een populaire dip bij de aperitief. Maar ook op burgers past deze groene dip op basis van avocado perfect. Extra smeuïgheid gegarandeerd. Deze dip kan je in de supermarkt kopen maar omdat het zo gemakkelijk is en veel lekkerder raden we aan om het zelf te maken. Volg ons recept...

Meer Lezen

Hamburger met scampi

Surf en turf: het mixen van vlees en vis binnen één gerecht. Je bent ervoor of ertegen. Voor de voorstanders: probeer deze hamburger met scampi en pittig sausje maar eens uit en bewijs je tegenstanders het tegendeel.

Halloumi burger met gegrilde groenten

De halloumi burger met gegrilde groenten is een burger met grilkaas afkomstig uit Cyprus. Door het hogere smeltpunt dan de meeste kazen kan je het grillen, frituren en bakken. De Belgische variant van haloumi, heet Berloumi, en kan je ook perfect voor deze hamburger gebruiken. Haloumi heeft een zachte, subtiele smaak. De kunst is om...

Meer Lezen

Portobello burger met avocado en "kaassaus"

Deze portobello burger is geschikt voor veganisten, maar ook vegetariërs en vleeseters kunnen van deze smaakvolle burger genieten. De vegan mayonaise kan vervangen worden door gewone mayonaise en er kan ook perfect een hamburger tussen. Aan de hand van dit recept kan je de ideale portobello burger maken! Ben je geen grote fan van portobello's?...

Meer Lezen

Hamburger met ham, kaas en ananas

Hamburger met ham, kaas en ananas

Dit is een heerlijke hamburger op basis van ham, kaas en ananas. Door de klassieke hamburger aan te vullen met enkele ingrediënten creëren we een heel nieuwe ervaring in de mond. Houd je niet van vlees? Probeer een van onze vegan alternatieven: de portobello burger met avocado! (*) Gebakken uitjes kan je kopen in de...

Meer Lezen

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid