De perfecte frietjes van zoete aardappel: Zacht van binnen, crunchy vanbuiten. Door een simpele truc maak je jouw zoete aardappelfrietjes extra krokant. Een aanrader als bijgerecht voor een van onze hamburgers!
De zoete-aardappelfrietjes gaan lekker samen met onze pittige variant op mayonaise.
Ben je meer fan van de gewone aardappel? Dan raden we jou dit recept voor het maken van echte verse Belgische frietjes aan.
Zoete aardappelfrieten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappelen
- 2 el maizena
- ½ tl zout
- 3 el olie een neutrale, plantaardige olie.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de zoete aardappel en snij hem in frietjes. Verkies je zoete-aardappel in de schil, dan is het voldoende hem te spoelen.
- Doe de frietjes in een kom en voeg het zout en de maizena toe. Roer om tot de frieten met een laagje bedekt zijn.
- Besprenkel met olie en roer opnieuw om.
- Verdeel de frietjes op een bakplaat met bakpapier en zorg dat ze niet over elkaar heen liggen. Steek de bakplaat in de oven en bak voor 25 minuten. Draai de frietjes om na 10 minuten. Zet op het einde de oven even op grillstand.
- Serveer de frietjes als bijgerecht van je hamburger.