• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Frietjes van zoete aardappel

De perfecte frietjes van zoete aardappel: Zacht van binnen, crunchy vanbuiten. Door een simpele truc maak je jouw zoete aardappelfrietjes extra krokant. Een aanrader als bijgerecht voor een van onze hamburgers!

De zoete-aardappelfrietjes gaan lekker samen met onze pittige variant op mayonaise.

Ben je meer fan van de gewone aardappel? Dan raden we jou dit recept voor het maken van echte verse Belgische frietjes aan.

Zoete aardappelfrieten

Gang: Bijgerechten
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 35 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 el maizena
  • ½ tl zout
  • 3 el olie een neutrale, plantaardige olie.

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de zoete aardappel en snij hem in frietjes. Verkies je zoete-aardappel in de schil, dan is het voldoende hem te spoelen.
  • Doe de frietjes in een kom en voeg het zout en de maizena toe. Roer om tot de frieten met een laagje bedekt zijn.
  • Besprenkel met olie en roer opnieuw om.
  • Verdeel de frietjes op een bakplaat met bakpapier en zorg dat ze niet over elkaar heen liggen. Steek de bakplaat in de oven en bak voor 25 minuten. Draai de frietjes om na 10 minuten. Zet op het einde de oven even op grillstand.
  • Serveer de frietjes als bijgerecht van je hamburger.
« Crispy onion rings
Zelf ketchup maken »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Rode bietenburger met scheutjes en ricotta

Rode bietenburger met scheutjes en ricotta

Van deze vegetarische rode bietenburger mag je wel zeggen dat het een gezonde hamburger is. Bovendien is een rode bietenburger eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken. Deze smaakvolle burger past perfect met ricotta en jonge scheutjes. Zeker het uitproberen waard! Probeer als veganist of vegetariër ook zeker ons tofu burger met Aziatisch toets uit....

Meer Lezen

Kalfsburger met aubergine

Kalfsburger met aubergine

Aubergine is zowel een plant als vrucht. Ze kent haar oorsprong in Myanmar en werd in de Middeleeuwen door de Arabieren geïntroduceerd in Spanje! Vanuit Spanje is de plant dan verder geïntroduceerd in de rest van Europa. Ze wordt nu ook vaak bij ons in de keuken gebruikt. In België kennen wij vooral de donkerpaarse...

Meer Lezen

de klassieke hamburger

De klassieke hamburger, simpel maar lekker

De klassieke hamburger, een hamburger met vlees, tomaat, sla, ajuin en een plakje cheddarkaas. Dat zijn de basics. Veel hamburgers bouwen verder op basis van deze klassieke burger. Zo kan je ervoor kiezen om guacamolé toe te voegen (zie recept: hamburger met guacamolé), crispy bacon (zie recept: hamburger met bacon), extra kaas of zelfs een...

Meer Lezen

bacon and egg burger

Deze bacon and egg burger is voor de echte spek en ei liefhebbers. Een klassieke formule voor een Amerikaans ontbijt dat we meenemen op deze hamburger. We vullen verder aan met zure komkommers en romige cheddar kaas. Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frietjes

Hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerde ajuinen

Een hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerd uien, een echte aanrader. De zoete gekarameliseerde uien passen perfect bij de pittige blauwe kaas. Een heelijk sappige hamburger!

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid