• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

BurgerBites

  • Blog
  • Wereldburgers
    • Amerikaanse Hamburgers
    • Aziatische hamburgers
  • Hamburgers met...
    • Hamburgers met kaas
    • Hamburgers met blauwe kaas
    • Hamburgers met bacon
  • Vegetarische Hamburgers
    • Tofu Burger
  • Hamburger garnituren
    • Worcestersaus
    • Hamburger sauzen
    • Uien bakken voor hamburgers

Hamburger met bacon en barbecuesaus

Een lekkere Amerikaanse burger met bacon, pittige kaas en crunchy gedroogde uitjes. De rijke zoete smaak van de barbecuesaus past perfect in dit hele smakenpalet van zout, zoet en pittigheid. De belegen kaas geeft deze hamburger een uniekere smaak dan de vaak gebruikte zachtere cheddarkaas. De gedroogde uitjes geven de burger extra crunch ter afwerking. Serveer deze hamburger met verse gewone frietjes, of kies eens voor zoete aardappelfrietjes.

hamburger met bacon en barbecuesaus

Gang: Hamburgers
Keuken: Amerikaanse keuken
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Servings: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rundergehakt of gemengd gehakt
  • ijsbergsla
  • gedroogde uitjes
  • 2 uien 1 ui ringen gesneden. De andere ui snijden we klein en gebruiken we voor de saus
  • tomaat in schijven gesneden
  • 8 plakjes bacon
  • 4 plakjes kaas Een pittige harde kaas, zoals oud belegen hollandse kazen
  • 4 hamburgerbroodjes opengesneden
  • barbecuesaus

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kruid het gehakt goed met peper en zout. Verdeel het gehakt in ballen van 150 gram en vorm er hamburgers van. Zet een braadpan op een hoog vuur. Smelt hierin een klontje boter. Bak de hamburgers aan beide zijden tot ze voldoende doorbakken zijn. Dek af met een deksel zodat de hamburgers warm blijven.
  • Snijd 1 ui in fijne blokjes en bak ze in boter op een matig vuur tot ze glazig zijn.
  • Doe een flinke hoeveelheid barbecuesaus* bij in je pan en meng onder elkaar met de glazige uien. Je krijg een saus met stukjes erin. Dit vormt de basis van je hamburger.
  • Leg de 4 opengesneden hamburgerbroodjes op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Leg ze met de platte kant naar boven gericht en plaats ze in de voorverwarmde oven.
  • Haal de broodjes uit de oven als ze goudbruin beginnen zien.
  • Beleg de broodjes: voorzie ze van een laagje barbecue saus met ui. Bedek met een blaadje ijsbergsla en de warme hamburgers.
  • Smeer nog een laagje saus op de hamburgers en bestrooi met de krokante uitjes.
  • Voorzie de burgers vervolgens van enkele uiringen, enkele schijven tomaat en een 2 tal plakjes bacon per hamburger.
  • Werk af met een plakje pittige belegen kaas en dek af met de bovenste helft van de broodjes en serveer meteen!

Notities

*De barbecuesaus kan je kopen in de supermarkt of je kan ze volledig zelf maken. Dit kan je doen door de stappen in dit recept te volgen.
« Hamburger met spinazie en blauwe rozijnen
Gehaktburger met gesmolten kaas »

Primary Sidebar

Onze favoriete hamburgers

Visburger met gegrilde tongfilet en koolsla

Een hamburger hoeft niet altijd met vlees te zijn. Dat bewijst deze lekkere visburger. De warme vis past perfect bij de frisse koolsla. TIP: kruid de vis niet voor je ze in de pan legt, de kruiden verbranden door de hitte. Het is beter om de vis te kruiden nadat ze is gebakken. Het recept...

Meer Lezen

Gehaktburger met gesmolten kaas

Gehaktburger met gesmolten kaas

Bij een klassieke hamburger wordt het gehakt gevormd tot een burger. Bij deze gehaktburger pakken we het anders aan. We behouden het 'losse' gehakt, kruiden het goed op en leggen het zo op de hamburger. Dat geeft een andere textuur maar is ook echt lekker. We smelten de kaas erover en werken af met pittige...

Meer Lezen

bacon and egg burger

Deze bacon and egg burger is voor de echte spek en ei liefhebbers. Een klassieke formule voor een Amerikaans ontbijt dat we meenemen op deze hamburger. We vullen verder aan met zure komkommers en romige cheddar kaas. Neem 20 minuten extra de tijd en maak dit recept helemaal af met verse mayonaise en frietjes

Hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerde ajuinen

Een hamburger met blauwe kaas en gekarameliseerd uien, een echte aanrader. De zoete gekarameliseerde uien passen perfect bij de pittige blauwe kaas. Een heelijk sappige hamburger!

Crispy onion rings

Deze crispy onion rings zijn het ideale bijgerecht voor een van onze hamburgers. Kan je er niet genoeg van krijgen? Volg dan dit recept en leg ze ook tussen de hamburger!

Meer hamburgers

Copyright BurgerBites 2025 by Aria | Privacy verklarking | Cookiebeleid